Pasta – Cila
Pasta-Cila Yıkama fırçalarının zamanla yüzeyleri çizmesi, güneş ışınlarının boya rengini matlaştırması ve sürüş esnasında yol üzerindeki çakıl taşı, kum gibi maddelerin yarattığı tahribatın oluşturduğu deformasyonların düzeltilmesini sağlar. Aracı eski parlak ve ışıltılı haline geri getirir.
Pasta – Cila Nasıl Yapılır ?
Öncelikle pasta yapılacak yüzeyin güzel bir şekilde hiçbir toz, leke, pislik kalmayacak şekilde temizlenmesi gerekir. Ardından pastadan ufak parçalar alınıp yüzeyin farklı yerlerine sürülür. Daha sonra polisaj makinesiyle pasta işlemi yapılır. Uygulama sırasında makinayı dengeli tutmak önemlidir aksi durumda makinanın ucu parçalanıp aracı çizebilir. Pasta işleminden sonra araç yüzeyi tekrar temizlenip kurumaya bırakılır kuruduktan sonra cila yüzeye sürülür ve kurumaya bırakılır. Kuruyan yüzey, çiziklere neden olmayacak yumuşak bir bezle silinir ve otomobiliniz parlak, temiz ve pürüzsüz görünümüyle kullanıma hazır hale getirilir.
Pasta – Cila yaptırmak zararlı mı?
Bu sorunu cevabını vermek mümkün değildir. Çünkü gerçekten işin ehli bir uzmana gidilmezse aracın boyasında aşınmalar, zedelenmeler görülebilir. Basit bir işlem olmasına rağmen işin ustası olmayan insanlarında elinde birden fazla olumsuz sonuç doğurabilir. Pasta-cilanın yılda 2-3 defadan fazla yapılması tavsiye edilmez bunun sebebi de aracın boyasında ister istemez uygulamadan sonra bir inceltmeye sebep olmasıdır.
Pasta-Cila ve
Boya koruma arasındaki farklar ?
Pasta ve cila uygulamaları, aracınızın rengini, saf rengine döndürmek ve daha parlak görünmesini sağlamak için yapılan işlemdir. Boya koruma ise aracın üzerindeki boyanın zarar görmemesini sağlamak için yapılan bir uygulamadır. Boya koruması bulunan bir aracın üzerindeki çizik sadece koruma üzerinde kalır koruma çıkarıldığı zaman boyanın üzerinde herhangi bir çizik veya zedelenme görünmez.